kislexikon

Mennyire drága hobbi a sörfőzés?

2018.11.27 15:03
A Hobbi Sörfőző csapata
A Hobbi Sörfőző csapata

 

Vannak olcsó, drága és nagyon drága hobbik. A hobbi szerintem van annyira fontos dolog az életünkben, hogy nem az ár lesz az elsődleges tényező, ami alapján választunk. Pusztán érdekességből nézzük mégis meg, milyen költséggel járhat a sörfőzés.

A sörfőzés az elérhető árú hobbik közé tartozik. Már maga a kezdő felszerelés néhány tízezer forintból beszerezhető. Emelett költségként az alapanyag jön számításba. Akkor kalkuláljunk!

KELLÉKEK

A sörfőző kellékeket nem kell egyszerre beszerezni. Jó, ha teljes felszereléssel rendelkezünk minden munkafolyamathoz, de vannak eszközök, amik nélkül is el tudunk boldogulni. Nem kell mindent megvenni egyszerre. Ha van otthon nagyméretű főzőedényünk, akkor a kezdő alapfelszerelés nálunk is 11-16 ezer forintból elérhető. Ekkor nem lesz például hűtő spirálunk, de én is sokáig egy kád hideg vízben hűtöttem a sörlevemet. Az is működik.

Természetesen ha szeretnénk, teljesebb eszköztárat is tudunk vásárolni a sörfőző boltokban. Ebben az esetben minden a kezünk alá játszik, és ez megkönnyíti a sörfőzést. Ha a nálunk kapható legteljesebb csomagot nézzük, az ára még mindig alatta van annak, mintha olyan hobbikba vágnánk, mint a szörfőzés, kerékpározás vagy túrázás.

ALAPANYAGOK

Ami az alapanyagokat illeti, a legfontosabb, hogy arra törekszünk, hogy kiváló alapanyagokból A sörfőző alapanyag esetében úgy kalkuláljunk, hogy 5-10 ezer forint lesz egy adag sör lefőzéséhez az alapanyag ára. Ebből akár 40-50 üveg kézműves sört tudunk főzni!

Mit jelent ez? Először is azt, hogy átlagban 45 üveg sört főzünk le 5-6 korsó, bulinegyedben elfogyasztott csapolt kézműves sör áráért.

Ha pedig üvegre bontjuk le, átlagosan 150-200 forint körüli ár jön ki. Érdemes feltenni a kérdést: Hol tudunk ma egy korsó, kiváló alapanyagokból, és szívvel lélekkel készített kézműves sört ennyért meginni?

Annak, aki szereti a hobbiját és a kézműves söröket, bátran mondom, hogy a sörfőzés nem tartozik a drága hobbik közé.

 

 

Webáruház készítés
A kényelmes és biztonságos online fizetést a Barion Payment Zrt. biztosítja, MNB engedély száma: H-EN-I-1064/2013. Bankkártya adatai áruházunkhoz nem jutnak el.