kislexikon

Miért érdemes és szórakoztató a saját sörünket inni?

2018.11.06 12:31
A Hobbi Sörfőző csapata
A Hobbi Sörfőző csapata

12 év házasság után egyszer csak azon kaptam magam, hogy az életem két dolog közé szorult: a család és a munka. Férfiként alapvetően nem szántam túl sok időt magamra. Ettől egy idő után frusztrált lettem, ami sem a munkámra, sem a családra nem volt jó hatással.

Aztán egy barátom ötletén felbuzdúlva elkezdtem otthon sört főzni, és akkor sok minden megváltozott.

Azt figyeltem meg, hogy sok magyar férfi, férj és családapa életéből hiányzik a férfi társaság, és az önmagunkra szánt idő. Hajtunk és gürizünk, ráadásul sokszor szellemi munkát végzünk, és a nap végén esetleg a tévé előtt megiszunk egy sört.

Az is frusztráló, hogy sokunk életét teljesen a szellemi munka teszi ki. Excell táblázatokat, számokat, projekt leírásokat nézünk egész nap. Emberekkel dolgozunk és embereket irányítunk. De miből érzem és tudhatom a nap végén, hogy tettem és befejeztem a munkám? Hogy letettem-e valamit az asztalra? A munkánk természete az, hogy nem mérhető és túlságosan elvont.

A sörfőzés nem alapanyagokról és sörfőző kellékekről szól. Mégcsak nem is a házi sörről. A sörfőzés kétkezi munka, kreatív alkotás, stratégia és rekreáció. Vagyis számomra egy élmény.

Azt szeretem a sörfőzésben, hogy melós, mert sört főzni 5-6 órán keresztül tartó fizikai munka!

Végre a két kezemmel csinálok valamit, és van mérhető végtermék: a sörfőzés végén ott lesz az asztalon a 40-50 üveg kézműves sör, amit a kezemmel megfoghatok és kimondhatom: én csináltam, az enyém!

Azt szeretem a sörfőzésben, hogy végre nem csak a mindennapi munkahelyi favágásban veszek részt, hanem ötletelhetek és szükség van a kreatív oldalamra is. Minden kézműves sör stratégiai döntések végeredménye. Ez egy kaland és harc az alapanyagokkal, aminek a végén én győzök, és a söröm olyan lesz, amilyennek én szeretném!

 

  

Azt szeretem a sörfőzésben, hogy összehoz a barátokkal. Maga a főzés is lehet közösségi: dumálunk, sörözünk, és közben készül az ital.

Máskor pedig a söröm hozza össze az embereket. Ezeréves tradíció ebben az országban, hogy minden férfinek van otthon saját alkoholos itala. Valakinek pálinka, másoknak a bor. Én a sörömet kínálom.

Végül azt szeretem a sörfőzésben, hogy sem nem család, sem nem munka. Igazi hobbi, amiben elmélyedhetek, ami kikapcsol, és segít kizárni a világot arra az időre, amíg mentálisan és szellemileg felfrissülök. A sörfőzés alatt a környezetem tudja, hogy most rekreálódom, és végre békén hagynak. Csak én vagyok meg a hobbim.

Webáruház készítés
A kényelmes és biztonságos online fizetést a Barion Payment Zrt. biztosítja, MNB engedély száma: H-EN-I-1064/2013. Bankkártya adatai áruházunkhoz nem jutnak el.