kislexikon

A sörfőzést hosszadalmas megtanulni?

2018.11.03 21:55
A Hobbi Sörfőző csapata
A Hobbi Sörfőző csapata

Minden alkoholos ital készítése helyigényes, bonyolult eszközparkot kíván és nehéz lépésekből áll - legalább is ez van a fejünkben. A sörrel kapcslatban viszont azt szokták mondani: "Ha vizet tudsz forralni, akkor sört is tudsz főzni."

A sör készítése 3 fő folyamatból áll, melyből az egyiket (erjedés) az élesztő gomba nélkülünk végzi el. A három folyamat:

1) A sör főzése

2) A sör erjedése

3) A sör palackozása

 

Vegyük a legfontosabbat, a főzést. A sör főzése gyakorlatilag az a folyamat, amikor a malátából és a komlóból elkészítjük azt a sörlevet, amiből az élesztő sört erjeszt. A sör főzése 7 megtanulható lépés, amit sok otthon sörfőző Youtube videókból sajátít el. (komolyan!)

Mint minden főzésnél, itt is van - mondjuk úgy - egy szakácskönyv, ami nem csak a hozzávalókat, hanem a lépéseket is tartalmazza. Ha sütit készítesz, mondjuk tökpitét, és betartod a recept és a szakácskönyv utasításait, akkor a végén tökpitét kapsz. Ha tárkonyos ragulevest főzöl, ugyanez igaz rá. Hasonlóan a sör is megtanulható, ráadásul nem kell minden sör esetében újra tanulnod az alapokat, mert a lépések nagyjából mindig ugyanazok.

Szóval mi ez a 7 lépés a sör főzésekor? Íme: 

 

 

Egy rövid kisvideóban összefoglaltuk ezt a 7 lépést:

Kezdők sörfőző videója

Webáruház készítés
A kényelmes és biztonságos online fizetést a Barion Payment Zrt. biztosítja, MNB engedély száma: H-EN-I-1064/2013. Bankkártya adatai áruházunkhoz nem jutnak el.