kislexikon

Kicsi a konyhám. Tudok így otthon sört főzni?

2018.11.03 20:24

A leggyakoribb kérdés, hogy mekkora konyha kell a sörfőzéshez? Hiszen minden alkoholos ital elkészítése helyigényes, a magyarországi konyhák jó része pedig pici.

A helyzet az, hogy a sörfőzéshez nem kell nagy hely! 

1) Otthoni tűzhely elég hozzá.

A sör megfőzésének leghagyományosabb módja, ha nagyobb lábasban, tűzhelyen főzzük a lágert, az IPÁ-t vagy a belgánkat. Nem árt, ha a tűzhely gázos, ugyanis a villany tűzhelyeknél előfordulhat, hogy 20-30 liter vizet nem tudnak egykönnyen felmelegíteni vagy felforralni. De ha erre képes az indukciós tűzhelyünk, akkor sört főzni is képes!

Szóval az első dolog pipa: minden konyha rendelkezik legalább egy gázrózsával.

2) Egy panel lakás konyhája elég hozzá!

Ha rendet rakunk, pár vödör és egy nagy főzőedény még a legkisebb panel konyhában is menedzselhető. A sörfőzésben nincsenek egyik lábasból a másikba nyúló csövek, pálinkafőzéshez fogható felépített rendszer és edény készlet. Persze lehet ilyet is építeni a garázsban, de a konyhánkban kevesebb eszközzel is elboldogulunk. 

Tehát ha van egy olyan asztal vagy munkafelület a konyhában, amire feltehetünk egy 20-30 literes vödröt, és egy kisebb mérleget akkor nagyon több helyre már nem lesz szükség!

3) Ha van garázs, konyha sem kell!

Ha rendelkezünk garázzsal, esetleg kerttel, akkor egy gázpalackkal és gázzsámollyal kiszervezhető a sörfőzés a konyhából. Így végleg a magunk urai vagyunk.

Íme 3 műanyag vödör, amiből kettőt szűréshez használok éppen. Ennyi hely kell, nem több:

 

Webáruház készítés
A kényelmes és biztonságos online fizetést a Barion Payment Zrt. biztosítja, MNB engedély száma: H-EN-I-1064/2013. Bankkártya adatai áruházunkhoz nem jutnak el.