Könnyen elkészíthető 8 liter a méltán híres Szentandrás „Napkincs” búzasör kézműves söréből, melyhez a doboz tartalmán kívül csupán néhány sörösüvegre lesz szükség.
"Napkincs" Búzasör Ha szereted a búzasört, ez neked lett kitalálva. |
A kit a szükséges alapanyagot és a speciális eszközöket tartalmazza, amelyekkel átélheted a sörfőzés teljes élményét. A sör elkészítése 2-3 órát vesz igénybe.
A palackozáshoz 16 db használt 0,5L-es sörösüveget kell biztosítani, vagyis az erjedés ideje alatt javasoljuk a sörivást! :)
CSOMAG TARTALMA:
- 1,7kg búzamaláta kivonat
- 10g komló
- 1 zacskó élesztő
+ 20 oldalas részletes sörfőzési leírás.
A készlettel csak 7 nagyon egyszerű lépést kell elvégezned, pofonegyszerű az egész:
- A malátakivonat bekeverése a megfelelő mennyiségű vízzel.
- Felforraljuk az így kapott sörlevet, majd ízesítjük komlókkal.
- Lehűtjük és beoltjuk a kapott élesztővel.
- Várunk amíg leerjed, ez kb 5-7nap
- Palackozzunk.
- Majd várunk még egy hetet, hogy a kevés hozzáadott palackozócukortól szénsavas legyen a sörünk.
- Kóstolhatjuk is.