Stílus | Aroma | Flokkuláció | Alkoholtolerancia |
---|---|---|---|
Kveik | semleges,narancsos,citrusos | nagyon magas | 12 % |
A kveik norvégül élesztőt jelent. A norvégoknál hagyomány volt hogy használat után az élesztőt megőrizték és továbbadták generációról generációra. A Lalbrew Voss törzset Sigmund Gjerness (Voss, Norvégia) mutatta be a nagyközönségnek, aki az 1980-as évek óta ahagyományos módszerekkel főz. Az erjesztés optimális hőmérséklete 35-40 °C. Az erjedés általában 2-3 nap alatt végbemegy. Semleges ízek jellemzik az alsóbb tartományban, enyhe narancsos és citrusos jegyek pedig. afelső tartományban.
Ajánlott sörtípusok: Kveik, gyümölcsös sörökhöz ajánlott
Ideális hőmérséklet: 25 - 40 °C
Adagolás: 5-10g/10l
Itt olvashatsz többet az élesztőről
A Lallemand csak teljes körű tesztelés után engedi kereskedelmi forgalomba az élesztőket. Ha ezt az élesztőt használod az élesztőből nem kerülhet vadélesztő a sörödbe.