Részletek
Adatok
Vélemények
Részletek
Szárított narancshéj, citrusos-gyógynövényes aromát ad a sörnek. Régebben tartósítószerként adták a sörnek, erős antiszeptikus hatása miatt.
Ajánlott sörtípusok: búza, karácsonyi sörök
Adagolás: 1-3g / L
Használata:
- A forralás legvégén adjuk a sörhöz
- Adjuk a sörhöz az erjesztés legvégén, ha már az FG-t elértük. 4-5 nap elég neki, utána kezdődhet a cold crash. Le is darálhatjuk kávé-, vagy fűszerdarálóval a gyorsabb kioldódás érdekében.
- Készíthetünk tinktúrát belőle, ha tiszta szeszbe, vagy valamilyen alkoholba (pl.: vodka, whisky, rum) áztatjuk. Ebben az esetben is érdemes lehet kávé-, vagy fűszerdarálóval ledarálni előtte, mert ez felgyorsítja a kioldódást. Az így kapott tinktúrával nagyon precízen be tudjuk állítani a kívánt hatást, ha egy pohár sörhöz csepegtetünk belőle és felszorozzuk az eredményt a főzet méretére.
Adatok
Cikkszám
400050
Vélemények
Nincsenek témák!